FUNKČNÍ POTRAVINY Přednáší: Prof.Ing.Ladislav Kolář, DrSc Zemědělská fakulta JČU,České Budějovice Katedra aplikovaných rostlinných biotechnologií 30. 5, 16. hod. KK Horká vana Česká 7, Č. Budějovice
Již přes 2000 let
je známo, že naše zdraví závisí i na našich stravovacích návycích a na
přítomnosti některých živých bakterií v potravě. Naše znalosti o této
problematice značně vzrostly v posledních desetiletích. Které potraviny lze považovat za prokázaně funkční? Jak bychom měli upravit náš jídelníček? Lze věřit reklamě tzv. potravinových doplňků? Zjistilo se, že je potřeba počítat i s vlivem některých specifických složek potravin. Na základě těchto znalostí jsme nyní schopni připravovat nové, zdravější potraviny, jejichž konzumace napomáhá snižování rizika vzniku mnoha chronických a infekčních onemocnění. Přijďte se informovat, co můžete udělat pro své zdraví!
Nechť strava je tvojí medicínou. Hypokratés z Kósu 460 – 377 př. n. l. |
Aktuálně v Aktivu >