Přednáška pražení a příprava kávy 13.6.

přidáno: 8. 6. 2013 5:16, autor: Klub Aktiv, z.s. České Budějovice
Na přednášku Vás tentokrát zveme v netradiční čas a na netradiční místo - do pražírny kávy "Jedna radost" v Panské 17. Dozvíte se jak správně připravit kávu a dobrou kávu budete moci rovněž ochutnat.
Protože počet účastníků je omezen na 10, prosím zájemce o přednášku přihlaste svou účast na mail klub.aktiv@gmail.com.

Tu nejlepší chuť si zrnka kávy uchovají přibližně dva týdny po upražení. Poté začíná stárnout a zvětrávat, postupně dochází také k oxidaci tuků a jejich postupnému žluknutí. Sebevětší laik pozná rozdíl mezi kávou upraženou před týdnem oproti té,
která je upražená před několika měsíci. Vytrácí se
také antioxidanty, které snižují působení škodlivých
látek na lidské tělo. Při delším časovém úseku už nezáleží na tom, jak kvalitní kávová zrnka původně byla a nakolik jemným pražením prošla.
http://www.prazirna-kavy-jedna-radost.cz/
Comments