Lékárna na talíři - strava budiž naším lékem

přidáno: 10. 11. 2020 0:16, autor: Klub Aktiv, z.s. České Budějovice   [ aktualizováno 9. 2. 2021 2:00 ]

Výživa seniorů ve zdraví a v nemoci

prof. MUDr. Zdeněk. Zadák, CSc.: Výživa seniorů ve zdraví a v nemoci


Češi jdou drtivě po slevách a ničí si zdraví

Češi jdou drtivě po slevách a ničí si zdraví


Kvalitní potravina je ta, které nemá zbytečné přísady

Kvalitní potravina je ta, která nemá zbytečné přísady


Aditiva nebo tzv. éčka přijímáme ve většině potravin. Je jich kolem 2000 druhů a ne všechny jsou povolené ve všech státech stejně. Jak se v nich vyznat a proč jsou v dnešní době nutností?



Archivní díl pořadu ŠTRUNC! ze dne 21. května 2019 Z dvojí kvality potravin se stalo ústřední téma českých politických hnutí a stran do evropských voleb. „Je to hrozně smutné, jde o marginální záležitost,“ 
tvrdí v rozhovoru s Pavlem Štruncem agrární analytik Petr Havel.

Prof. A. Strunecká: Jídlo jako lék

Jídlo jako lék prof. Strunecká


Milan Calábek radí, jak je léčit: Parkinson, Alzheimer, rakovina, cukrovka. 

Parkinson, Alzheimer, rakovina, cukrovka. Milan Calábek radí, jak je léčit



Tomáš Pětivoký: Kalorické tabulky propojíte i s chytrými hodinkami

Tomáš Pětivoký: Kalorické tabulky propojíte i s chytrými hodinkami


Roubík: Tuky a cholesterol už nejsou strašák, Za 15 let se zcela změnil pohled na výživu

Roubík: Tuky a cholesterol už nejsou strašák, Za 15 let se zcela změnil pohled na výživu


Z lidí jsou extremisté ve výživě, ve stravě je informační chaos, neumíme jíst normálně. Jedna dieta správná pro všechny neexistuje. Za posledních patnáct let se zcela změnil pohled na to, co je zdravé, dříve se doporučovalo jíst sacharidy, strašákem byly tuky a cholesterol, dnes je to zcela naopak. Dřív se doporučovalo jíst každé dvě hodiny, dnes se propaguje nízkofrekvenční stravování a jídlo třeba jen jednou nebo dvakrát denně, říká Lukáš Roubík, zakladatel Institutu Moderní výživy. 
Celý rozhovor na www.DVTV.cz




Comments