Šumavské léto s párou na Volarsku 2024 

Na Volarsko se vrací parní vlaky! Malebnou šumavskou krajinou vás provezou v neděli 30. června, o víkendech 6. a 7., 13. a 14. července a v sobotu 20. července. Historickými vlaky v čele s parní lokomotivou Všudybylkou (354.195) se můžete svézt z Prachatic přes Zbytiny do Volar, mezi Volary, Novým Údolím a Černou v Pošumaví a také z Volar přes Lenoru až do Vimperka.

Parním vlakem po šumavských lokálkách

Chcete poznat nejromantičtější železniční tratě u nás? Pak zamiřte do jižních Čech. Nejhezčí úseky jihočeských lokálek procházejí Národním parkem Šumava, jiné tvoří hranici mezi národním parkem a chráněnou krajinnou oblastí.

Na těchto lokálkách snadno podlehnete idyle venkovských tratí a romantice lesních nádraží. Kdo si rád dopřeje železniční romantiku, neměl bych si nechat ujet parní vlaky, které se objeví na šumavských lokálkách na konci června a první tři víkendy v červenci.

Soupravu historických vozů poveze parní lokomotiva Všudybylka (354.195). Ta byla vyrobena v roce 1925 v pražské První českomoravské továrně na stroje.

Šumavské léto s párou 2024



240706_Léto s párou.pdf